Bli kvitt med oron över att hunden ska försvinna

Sponsrad artikel

0
672
Vad händer om din hund försvinner och vad kan man göra för att förhindra det? | Foto: Johanna Kempe - MiniFinder

Som hundägare är det psykiskt stressande att känna en oro över att hunden kan försvinna. Närmare bestämt en möjlig mardrömsupplevelse. Idag är det allt vanligare att hundar försvinner, något som både media och efterlysningsannonser visar på. Vad ska man göra när hunden försvinner? Hur hittar man den? Kommer den att komma tillbaka? Här går vi igenom hur du kan undvika oron och skapa en tryggare vardag.

- Annons -
 
💚 LoFi - Relax - Plugga - Följ på Spotify
   

Om händelsen inträffar och hunden plötsligt är försvunnen är det inte konstigt att man i första ögonblicket grips av panik – vad gör jag när min hund är försvunnen? Det finns en hel del saker du kan göra om situationen uppstår. Tänk efter och utgå ifrån vad som hände när hunden försvann. Olika aspekter skapar olika situationer, där både hund och miljö spelar in. Att ringa polisen, efterlysa på sociala medier eller organisera en sökgrupp är några exempel på vad som bör göras snarast. Vill du istället motverka att situationen uppstår kan du investera i en gps tracker för hundar – smidigt, tryggt och med möjlighet till konstant uppseende.

Nu kan du se var din hund befinner sig på en karta. | Foto:

Gps spårsändaren ”Minifinder Atto” erbjuder hundägare möjligheten att spåra sin fyrbenta vän, oavsett tid eller plats. Så fort Atto känner att hunden är i rörelse skickar den positioner till en karta som snabbt kan läsas av i appen. Där kan du även rita av hundens spår, skapa säkra zoner m.m. Inte nog med att det skapar trygghet för ägaren, det skapar större flexibilitet och frihet för hunden som med spårsändaren kan få möjligheten att springa lös mer. En härligare vardag för båda parter!

En fråga som många kanske nu funderar på är om det är ansträngande för hunden att ha en spårsändare. Det kanske låter som att den väger flera hundra gram, men så är inte fallet. Minifinder Atto är en av de minsta och lättaste gps spårsändare som finns på marknaden för djur, och den väger endast 38g. Den är även vattentät och har en stark batterikapacitet med en standby tid på 20 dagar. Enheten stödjer även röstkommande, vilket innebär att man kan ”ringa” till hunden och säga ett bekant kommando, för att få den att komma hem.

Som hundägare kan man aldrig veta om, när eller varför hunden plötsligt springer iväg. Det finns många anledningar till att den kan göra det, antingen på grund av oro, distraktion, mentalitet, tidigare erfarenheter m.m. Något många hundägare inte tänker på eller har upplevt kan vara om hunden är rädd för åska. Om hunden vistas utomhus när åskan drar in kan den springa iväg för att söka skydd, och helt plötsligt är den försvunnen. På Minifinders egna hemsida skriver de att över 1500 försvunna djur återfinns med hjälp av Minifinder Atto, tänk hur mycket en liten spårsändare kan underlätta! Med en spårsändare kan man sluta oroa sig, även för åskan.

Så vad kan man då göra om hunden försvinner? Om situationen redan inträffat är de bästa man kan göra att ringa polisen, efterlysa på sociala medier eller starta en sökgrupp. För att motverka att situationen inträffar kan hundägare investera i en gps spårsändare. Det är en investering för livet, som kommer bli hundens bästa vän.

- Annons -
Nyfiken på biodling? Ny Podcast. - Lyssna helt gratis!